Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789026364129_front_cover
1 / 2

Soedah, laat maar (Paperback)

Een Indische familiegeschiedenis

Een Indische familiegeschiedenis en de impact die generaties doorwerkt, gebaseerd op Maddy Stolks eigen voorouders. Voor de lezers van Annejet van der Zijl.

Maddy Stolk | Nederlands | 296 pagina's
Kies je product:
23,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het Indisch zwijgen doorbroken

Na het overlijden van haar moeder ontruimt Tara haar ouderlijk huis. Met een mengeling van weerzin en opluchting baant ze zich een weg door schier eindeloze rommel. De puinzooi is het resultaat van een leven lang hoarden door haar in het jappenkamp getraumatiseerde moeder maar herbergt ook haar vaders bitterzoete herinneringen aan een zorgeloze jeugd in Nederlands-Indië.

Terwijl Tara de spullen uitzoekt vindt ze brieven en tapes die, naarmate ze verder spit, duidelijk maken dat er een familiegeheim tussen de troep schuilgaat. Ze wordt geconfronteerd met trauma’s die van generatie op generatie zijn overgedragen en vat de moed op om het verleden eindelijk een plek te geven.

Soedah, laat maar is een beklemmende en ontroerende roman, gebaseerd op Maddy Stolks eigen familiegeschiedenis. Het is een verhaal over een Indische familie en over het nooit aflatende verdriet dat ouders aan hun kinderen doorgeven. Maar er is altijd iemand die de cirkel doorbreekt…

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Maddy Stolk
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Soedah, laat maar (Paperback)
5.0
van de 5
Op basis van 4 reviews

Zorgvuldig gekozen woorden die vanaf de allereerste pagina binnenkomen. Heb een paar keer moeten huilen. Lees dit boek echt echt echt als je zelf Indische roots hebt.

Bregtje Knaap op 14 okt 2023

Maddy Stolk heeft een prachtig boek geschreven over haar familiegeschiedenis én over het 'Indisch zwijgen' én over de vrij onbekende, interessante en schrijnende geschiedenis van Nederlands-Indië!

Jeroen Bastiaansen op 5 okt 2023

Een fantastisch boek in een een prachtige schijfstijl. Elke zin doet er toe. Naast een beschrijving van een disfunctionele familie, ook een lesje geschiedenis over ons koloniale verleden. Must read!

Caroline Weeseman op 1 okt 2023