Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Huub Oosterhuis (Paperback)

De biografie

De geactualiseerde biografie van de eigenzinnige dichter en theoloog Huub Oosterhuis die met zijn kerkliederen het geloofsleven in Nederland diepgaand beïnvloedde. 'Intelligente biografie' - NRC

Marc van Dijk | Nederlands | 464 pagina's
Kies je product:
24,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Een levendig protret van de eigenzinnige dichter van geliefde kerkliederen.

In Huub Oosterhuis. De biografie vertelt Marc van Dijk het levensverhaal van de invloedrijke theoloog en dichter. Van zijn kinderjaren in bezet Amsterdam tot zijn laatste uren. Oosterhuis las de Bijbel als een politiek manifest, schreef liederen die in meerdere talen gezongen worden en stichtte culturele podia als De Balie, De Rode Hoed en De Nieuwe Liefde. Hij verbond zich met de SP, maar ook met de koninklijke familie. Nadat hij met Rome in conflict raakte over het verplichte celibaat, zette hij zijn werk voort op eigen kracht. Hij wilde de grenzen tussen religie, politiek en poëzie opheffen. Zijn taal oversteeg tegenstellingen en bracht nieuwe bezieling in een tijd van snelle secularisatie.

Marc van Dijk interviewde Huub Oosterhuis gedurende vele jaren voor deze biografie. Oosterhuis heeft zijn eigen woorden geautoriseerd. Ook de kroongetuigen uit zijn leven komen aan het woord; zijn kinderen Tjeerd en Trijntje, (oud-)collega’s en (ex-)geliefden. Zo ontstaat een veelzijdig beeld van 'de paus van Amsterdam'.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Marc van Dijk
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Huub Oosterhuis (Paperback)
Schrijf als eerste een review!