Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789023474807_front_cover
1 / 1

Kreutzersonate (E-book)

Margriet de Moor | Nederlands | 108 pagina's
Kies je product:
6,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De blinde muziekcriticus Marius van Vlooten is sinds een fataal verlopen verhouding in zijn jeugd nooit meer verliefd geweest. Vele jaren later reist hij naar een masterclass in Bordeaux, waar een jonge musicoloog hem een levendig portret schetst van de violiste Suzanna Flier en haar aan hem voorstelt.

Als Van Vlooten haar de eerste vioolpartij hoort spelen uit Janáceks strijkkwartet Kreutzersonate, verandert hij tegen wil en dank in een personage uit een tragedie die haar eigen onontkoombare verloop heeft.

De emoties in dit nieuwe verhaal van Margriet de Moor worden opgeroepen door wat de personages zien, door wat ze niet (kunnen) zien en vooral ook door wat zij horen, in taal of muziek.

Met Kreutzersonate reageert Margriet de Moor niet alleen op Janáceks strijkkwartet, maar via dat werk ook op Tolstojs befaamde novelle, die op zijn beurt weer geïnspireerd was op Beethovens sonate. Met deze meeslepende roman geeft zij het gespreksthema van de meesters over liefde, passie en jaloezie een nieuwe draai.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Margriet de Moor
  • UitgeverijBezige Bij b.v., Uitgeverij De

Reviews

Kreutzersonate (E-book)
Schrijf als eerste een review!