Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024408962_front_cover
1 / 1

Wij - zij (E-book)

gaat de wereld aan narcisme ten onder?

Martin Appelo | Nederlands
Kies je product:
21,95

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met de destructieve gevolgen van narcisme op de maatschappij. We lezen over afschuwelijke terroristische daden en democratisch gekozen leiders die tot wrede daden in staat zijn. Beestachtige daden? Of gaat het juist om typisch menselijk handelen?

Polarisatie

Politici zoals Donald Trump en Geert Wilders hebben een polariserend effect op de samenleving. Ze vertonen een typisch narcistisch verschijnsel: geen ruimte laten voor de ander en hun eigen belangen vooropstellen. Ze benadrukken het belang van Wij door zich af te zetten tegen Zij.

Twee typen narcisten

Narcisme-expert Martin Appelo laat zien in dit boek hoe onze samenleving van twee kanten door narcisme en narcistische woede wordt bedreigd. Enerzijds zijn er de 'Verwenden' die denken dat ze zich alles kunnen permitteren, anderzijds de 'Buitenstaanders', bijvoorbeeld de lone wolves, die zich hier terroristisch tegen verzetten. En de strijd tussen Verwenden en Buitenstaanders speelt zich steeds vaker af tegen het decor van het gewone publiek.

Wij - zij

In het eerste deel van dit boek legt Appelo uit wat narcisme is en op welke manier narcisme in de maatschappij te herkennen is. In deel twee worden voorbeelden gegeven van grote narcistische leiders uit de wereldgeschiedenis en in deel drie beschrijft Appelo of en hoe het ook anders kan.

De grote vraag in dit boek is dan ook hoe dit afloopt... Stevenen we af op een narcistische apocalyps of zijn de krachten van de 'Normalen' die de middenweg bewandelen sterk genoeg om het onheil te keren?

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Martin Appelo
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Wij - zij (E-book)
Schrijf als eerste een review!