Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Respectvol verplegen in de ggz (E-book)

Pieter Loncke, Geert Capoen | Nederlands | 180 pagina's
Kies je product:
38,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Aan hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg worden steeds hogere eisen gesteld. Verpleegkundigen moeten het doen met minder tijd, middelen en mankracht.

Respectvol verplegen in de ggz presenteert het verpleegmodel RESPECT, waarin respect voor zowel hulpverlener als cliënt centraal staat. Het model gaat uit van drie waarden: zelfrespect, respect voor de ander en respect in teams en organisaties. In dit boek worden deze drie waarden uitgebreid besproken. De auteurs behandelen vragen als: wat betekent het om respect voor jezelf te hebben en wat is dat eigenlijk?

Om goed voor een ander te kunnen zorgen is zelfrespect essentieel, betogen Pieter Loncke en Geert Capoen in hun boek. Als de verpleegkunde vooral wordt gekleurd door 'respect voor de ander' en veel minder door 'zelfrespect' is de kans op een burn-out aanzienlijk groter. Verpleegkundigen die er niet in slagen om een evenwicht te vinden tussen 'zorg geven' en 'zorg vragen' komen vroeg of laat in de problemen. Om die reden is het eerste deel gewijd aan 'zelfrespect'. In het tweede deel bespreken de auteurs zelfrespect in relatie met respect voor de ander. Hoe kun je dit laten uitgroeien tot een meerwaarde in de zorgrelatie? Hiertoe bespreken ze in heldere verwoordingen een duidelijk kader rond het begrip respect. Loncke en Capoen reiken een denkkader aan, van waaruit psychiatrisch verpleegkundigen of verpleegteams zelf tot respectvol verplegen kunnen komen. Tot slot bevat het derde deel de theorie achter respectvol verplegen, afgewisseld met praktijkvoorbeelden.

Nieuw in dit model is dat het welzijn van de hulpverlener wordt ingebed in de organisatiestructuur. Aan de hand van casuïstiek en praktische tips wordt duidelijk hoe dit geïntegreerd kan worden in de dagelijkse praktijk.

Respectvol verplegen in de ggz is een praktisch handboek voor psychiatrisch verpleegkundigen, studenten ggz-verpleegkunde en andere professionals in de ggz.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Pieter Loncke, Geert Capoen
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom Cure & Care

Reviews

Respectvol verplegen in de ggz (E-book)
Schrijf als eerste een review!