Rouw

Rouwboeken speciaal voor rouwverwerking

De tijd dat een dierbare komt te overlijden is zwaar. Er komt veel op je af in deze fase van rouw: er moeten zaken geregeld worden terwijl je hoofd daar niet naar staat. Over rouwverwerking zijn veel boeken geschreven. Op Boekenwereld.com hebben we een lijst verzameld van meer dan 120 boeken, zowel voor volwassen als voor kinderen.

Tips

Hier hebben we een paar tips voor je.

  • In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun leven voort te zetten.
  • Morgen zul je merken van Herman van Veen is een prachtig vormgegeven, troostvol fotoboek met teksten en versjes over verlies, afscheid en rouw. Met (natuur)foto's gemaakt door Kim Scholten.
  • In Als je een broer of zus verliest geeft Minke Weggemans op een liefdevolle manier adviezen om je overleden broer of zus een plek te blijven geven in je leven, en ze gaat in op de vraag hoe je kunt omgaan met de veranderde dynamiek in je familie.

Pastor en auteur Marinus van den Berg schrijft regelmatig korte teksten over afscheid nemen, verlies en rouw. Je vindt ze op inspirerendleven.nl. Hij schreef onder andere de boeken Tijd om te troosten, Rouwen in de tijd en Als feest en verdriet elkaar raken.

Bekijk hier al onze rouwboeken

Items 1-15 van 123

per pagina
Aflopend sorteren

Items 1-15 van 123

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen