Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9781804840290_front_cover
1 / 1

De Orthodoxe Kerk (Paperback)

Sergei Hackel | Nederlands | 64 pagina's
14,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Oorspronkelijk verschenen in de Living Religions Series te Londen in 1971, De Orthodoxe Kerk van aartspriester Sergei Hackel is een boek waar zowel leken als gevorderden op het gebied van de orthodoxie in geïnteresseerd zullen zijn.

In begrijpelijke taal en op beknopte wijze neemt het de lezer mee doorheen de geschiedenis van de Orthodoxe Kerk en al haar vroegere en hedendaagse gebruiken, riten en opvattingen. Alles komt daarbij aan bod; van de vroege kerk en de geschillen tussen het oosterse en westerse christendom, tot aan de specifiek orthodox-christelijke geloofsleer en de verschillende orthodoxe sacramenten. Hackel deelt hiermee zijn kennis van de orthodoxie en is erin geslaagd om een boek te schrijven dat tegelijkertijd verhelderend en informatief is voor beginnende en ervaren orthodoxen.

Aartspriester Sergei Hackel was een priester van de Russisch- Orthodoxe Kerk in Engeland, theoloog en academicus. Hij studeerde moderne talen aan Lincoln College in Oxford en onderwees gedurende vijfentwintig jaar Russisch aan de Universiteit van Sussex. Hackel stond bekend als een van de sterkste proponenten van het oecumenische, met name tussen de Orthodoxe Kerk en de Anglicaanse Kerk.

Ook vertegenwoordigde hij de Russisch- Orthodoxe Diocese van Sourozh binnen de Britse Raad van Kerken. Gedurende de laatste dertig jaar van zijn leven werkte hij als redacteur van het oecumenische Orthodoxe tijdschrift Sobornost, en voor de BBC World Service als redacteur van Russisch-religieuze uitzendingen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Sergei Hackel
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintGlagoslav Publications Ltd

Reviews

De Orthodoxe Kerk (Paperback)
Schrijf als eerste een review!