Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het landschap verstaan (Paperback)

Een zoektocht naar betekenis in het spoor van Zen and the Art of Motorcycle Maintenance

Wim de Haas | Nederlands | 188 pagina's
25,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Landschap is overal. In de stad, op de zee, in de bergen, op het platteland. Elke omgeving die ons aanspreekt, op een positieve of negatieve manier, wordt landschap.

Het landschap verbindt ieders persoonlijke geschiedenis aan grotere maatschappelijke ontwikkelingen. Wat betekent dit voor een vol land dat worstelt met zijn identiteit? Kunnen we het landschap een grotere rol laten spelen bij het inrichten en beheren van ons land?

Om dat te onderzoeken is Wim de Haas op zoek gegaan naar de betekenis van het landschap. Zijn reisgids daarbij was het boek Zen and the Art of Motorcycle Maintenance van Robert Pirsig. Aan de hand van dit klassieke boek gaat hij op zoek naar wat het land¬schap kan betekenen voor deze tijd en hoe de samenleving met het landschap moet omgaan.

Tijdens deze zoektocht wordt duidelijk dat we het landschap moeten opvatten als een taal. Leren we deze verstaan, dan horen we de verhalen die in het landschap besloten liggen en een gids kunnen vormen voor het beheer en de inrichting van onze omgeving. Dat vereist oefening, niet zozeer van individuen, maar vooral van de maatschappij. Oefening impliceert het aandachtig en voorzichtig omgaan met omgeving.

De reis mondt uit in dit boek waarin uiteindelijk de steden, dorpen, bossen, weiden, akkers en duinen zelf het woord nemen en duidelijk maken wat zij van de mens verwachten.

Wim de Haas werkt bij Wageningen Environmental Research, het kennisinstituut voor de groene leefomgeving van de Wageningen University & Research (WUR) en doet onderzoek naar de relatie tussen mens, natuur en landschap. Eerder werkte hij bij de KNAW en het Ministerie van LNV. Hij publiceerde onder meer het boek Planning als Gesprek.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Wim de Haas
  • UitgeverijBoekWerkUtrecht
  • ImprintUitgeverij De Graaff

Reviews

Het landschap verstaan (Paperback)
Schrijf als eerste een review!