Het christelijk geloof (E-book)

E-books kunnen alleen worden gelezen op uw computer, mobiel, tablet of daarvoor geschikte e-readers.

Aad van Egmond
€ 12,99
Gemakkelijk downloadbaar
Thuiswinkel waarborgGeen verzendkosten op e-booksVeilig bestellen en afrekenen
Het christelijk geloof
Een eigentijdse introductie

Voor veel mensen in dit land heeft het christelijke geloof afgedaan. Maar af en toe komt zelfs God ter sprake. Zonder verdere uitleg. Alsof men niet beseft dat er heel veel goden zijn die door mensen vereerd en aanbeden worden - ook zonder dat het woord God valt.

Meestal verzandt zo'n gesprek over 'God' dan in een discussie over de vraag of God wel bestaat. En de conclusie is dan meestal dat we daar niets van kunnen weten. En men verklaart zichzelf tot 'agnost'.

Voor het christelijk geloof is zo'n begin bij 'God' en de vraag of die wel bestaat niet aan de orde. Dat begint namelijk met Jezus Christus en het geloof in hem. En vervolgens gaat het over het geloof in zijn Vader. Die al door het vol Israël als God erkend werd. En dan gaat het over een God die niet erg lijkt op dat wat men in onze cultuur globaal onder 'God' verstaat.

Dit boek wil helderheid verschaffen over een God die onvoorwaardelijke liefde in volmaakte vrijheid is. Een bevrijder pur sang: de God van de Bijbel en de God van het christelijk geloof.

Aad van Egmond studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, was daarna 12 jaar predikant en keerde vervolgens terug naar de VU. Hij promoveerde in 1986 en was van 1991 tot 2002 hoogleraar systematische theologie (dogmatiek, dogma geschiedenis en symboliek).

Auteur Aad van Egmond
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Aad van Egmond
Druk 1
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie
Uitvoering E-book
Bestandstype ePub2
Publisher name VBK Media
ISBN 9789029728157
Verschijningsdatum 23 okt. 2018
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen