Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het lied van de Eems (E-book)

Aafke Steenhuis | Nederlands
Kies je product:
6,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Een biografie van de getijdenrivier

Van de monding naar de bron

De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis, geboren aan de Eems, reisde langs de rivier, van de Noordzee-monding bij het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland. In het noorden verrijzen kolencentrales aan haar oevers, in het zuiden worden de oude meanders hersteld.

Alleen schippers, vissers en bewoners weten hoe mooi de Eems is. Aafke Steenhuis praat met zangers, havenbazen, vissers, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veekleurig en veelzijdig beeld van deze betoverende rivier.

Aafke Steenhuis (1946) is geboren in Delfzijl, en studeerde Nederlands en Spaans in Groningen. Ze verhuisde naar een dijkhuis in Amsterdam-Noord, maar bleef altijd een sterke verwantschap met Groningen voelen. Eerder verschenen van haar onder andere de bestsellers Stemmen van Groninger dijken (20.000 exemplaren verkocht) en Verhalen van het Groninger Ommeland.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Aafke Steenhuis
  • UitgeverijAtlas Contact

Reviews

Het lied van de Eems (E-book)
Schrijf als eerste een review!