Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789492421883_front_cover
1 / 1

De draak vliegt hoog aan de hemel (Paperback)

de I Tjing voor onderweg

Advait van Hulzen | Nederlands | 186 pagina's
15,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De draak vliegt hoog aan de hemel is een nieuwe vertaling van de eerbiedwaardige I Tjing, Het Boek der Veranderingen. Dit bronboek is al drieduizend jaar een toeverlaat bij levensvragen voor zoekers op het spirituele pad.

De meeste bronboeken, zoals de soetra’s van de Boeddha of de Bhagavad Gita, gedijen bij een meditatieve benadering, aandachtig en geconcentreerd. Zij zijn wegen naar inzicht in hogere werelden, ons gegeven vanuit de geestelijke wereld. Deze bronboeken zijn de oosterse tegenhangers van westerse inwijdingswegen, zoals de antroposofie en de kabbalistiek.

De I Tjing werkt daarnaast als een orakel dat tot een gesprek gewekt kan worden, met vraag en antwoord. Hij laat een levende indruk na, zoals wanneer je met een wijze oude man hebt gesproken. De raadgevingen zijn direct en vaak raak, maar er klinkt nooit een ‘gij zult’ of ‘gij zult niet’. Want respect voor persoonlijke vrijheid staat voorop.

De auteur is consultant met de I Tjing en de Tarot. Hij publiceerde 'De beeldende I Tjing' en 'De intuïtieve Tarot'. Daarnaast 'Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij, een requiem'. Hij put uit verschillende bronnen, zoals de Boeddha, om zijn diepe stilte en uit Tao, wegens haar verwijzing naar het onbenoembare. En uit de antroposofie van Rudolf Steiner.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Advait van Hulzen
  • UitgeverijVan Warven Produkties
  • ImprintUitgeverij Van Warven

Reviews

De draak vliegt hoog aan de hemel (Paperback)
Schrijf als eerste een review!