Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789057123542_front_cover
1 / 2

Schematherapie (Paperback)

een praktische handleiding

Arnoud Arntz, Gitta Jacob | Nederlands
44,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Schematherapie is uiterst effectief bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het succespercentage is hoog, er is weinig uitval en de kosten zijn lager dan die van veel andere behandelingen.

Dit praktische boek is een algemene inleiding voor behandelaren en therapeuten in opleiding. Het legt uit wat een schemamodus is, bespreekt welke verschillende modi onderscheiden kunnen worden, en hoe die modi zich kunnen uiten bij verschillende persoonlijkheidsstoornissen.

Het eerste deel van het boek gaat in op de casusconceptualisatie in modustermen - en hoe die met de cliënt moet worden ontwikkeld en gedeeld. Het tweede deel behandelt de therapeutische relatie en de diverse therapeutische methoden en technieken die gebruikt kunnen worden bij de verschillende modi, mede aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie en experimentele psychopathologie aan de Universiteit Maastricht. Van hem en Hannie van Genderen verscheen eerder bij Uitgeverij Nieuwezijds Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis. Gitta Jacob is Privatdozent aan de vakgroep klinische psychologie en psychotherapie van de Albert-Ludwigs-Universität te Freiburg, Duitsland.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Arnoud Arntz, Gitta Jacob
  • Vertaler(s)Guido Sijbers
  • UitgeverijNieuwezijds b.v., Uitgeverij

Reviews

Schematherapie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!