Geert Mak

Alle boeken
Tips
Reserveer nu: Grote verwachtingen

Geert MakAlle boeken van Geert Mak

Geert Mak (1946) is een Nederlands jurist, journalist en auteur. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan, die veelal gaan over Amsterdam, Nederland, Europa en Amerika. Hier vind je alle leverbare boeken en lichten we een aantal highlights uit zijn oeuvre uit.

Op 5 november 2019 verschijnt Geert Maks nieuwste boek, Grote verwachtingen! Reserveer hem nu alvast.

Advies nodig?

Wil je een boek van Geert Mak kopen, maar weet je nog niet welk? Misschien kunnen we je helpen met deze tips.

  • Over Amsterdam gaat bijvoorbeeld De levens van Jan Six (2016). Het boek vertelt het verhaal van een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen. Het is tegelijk het verhaal van de stad en de tijdgeest, van ambities en beperkingen, van grandeur en de eeuwige angst voor de neergang. 
  • Maks meest populaire boek verscheen in 1999: De Eeuw van Mijn Vader, een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, die nauw verweven was met zijn eigen familiegeschiedenis die hij aan de hand van bewaarde brieven, ansichtkaarten, interviews en ander materiaal reconstrueerde. In 2000 won hij met het boek de NS Publieksprijs voor het beste boek van het jaar.
  • Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), een zolangzamerhand klassieke beschrijving van de snelle teloorgang van de Europese boerencultuur. In 1999 won het boek de Henriëtte Roland Holstprijs, een Nederlandse literaire prijs voor een werk dat uitmunt door sociale bewogenheid en literair niveau.
  • Een enorm succes was ook het boek In Europa (2004), waarin hij verslag doet van de reis die hij in het laatste jaar van de twintigste eeuw maakte door Europa. In 2004 won hij met het boek de NS Publieksprijs voor het beste boek van het jaar.
  • In Reizen zonder John (2012) volgt hij het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis in 2010, precies vijftig jaar later. Hij beschrijft zijn reis en onderzoekt tegelijkertijd hoe Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is.

Reserveer nu: Grote verwachtingen

Op 5 november 2019 verschijnt Geert Maks nieuwe boek: Grote verwachtingen. Het is het langverwachte vervolg op het immens succesvolle In Europa; het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999. Reserveer het boek nu!

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen