Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen
Tips
2019: jubileumjaar
Bakkerstrilogie

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen: de koningin van de familie- en streekroman

Gerda van Wageningen is de auteur van meer dan honderd streekromans en familieromans. Haar romantische boeken spelen zich vaak af in een recent historisch tijdperk: van eind negentiende en begin twintigste eeuw tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse jaren. Daarnaast schrijft ze moderne romans met een actueel thema en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon.

Nieuwe boeken

 • Op 3 september komt haar boek Onvoorwaardelijke liefde uit, deel 3 in de Bakkerstrilogie
 • Op 24 september verschijnt een jubileumomnibus, met een top3 van Gerda's romans, gekozen door de auteur zelf én haar lezers. 
 • Ook verschijnt op die dag de Schouwen-trilogie, voor het eerst gebundeld.
 • In januari 2020 verschijnt de standalone historische roman Geschonden vertrouwen. Het boek gaat over Toos den Tuinder, dochter van een stoker in de cichoreifabriek onder de rook van Zierikzee.

Alle boeken van Gerda van Wageningen

Tips boeken Gerda van Wageningen

Iets van Gerda van Wageningen lezen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

 • Series zijn een specialiteit van Gerda van Wageningen. Ze duikt in een historisch gegeven en schrijft daar een trilogie over. Bekende series zijn onder meer de Bakkerstrilogie (deel 1: Bakkersliefde, deel 2: Zussenliefde, deel 3: Onvoorwaardelijke liefde), de Vlastrilogie en de Schouwen-trilogie (deel 1: Dostie, deel 2: Rumoer op Dostie, deel 3: Water rond Dostie). Haar series zijn vooral sterk geïnspireerd door de regionale geschiedenis van Zeeland en zuidelijk Zuid-Holland. De schrijfster woont zelf ook in de Hoeksche Waard.
 • Daarnaast schrijft Gerda van Wageningen moderne, thematische romans. Daarvan zijn bijvoorbeeld Onmogelijke liefde en Witte rozen aanraders.
 • Alle boeken van Gerda van Wageningen zijn bestsellers en worden via de bibliotheken enorm veel gelezen. Een uitschieter is Zilver, een van de meest geliefde boeken uit het omvangrijke oeuvre van de auteur. Het boek is een combinatie van een hedendaags verhaal met een historische achtergrond, namelijk de Watersnoodramp.

2019: Jubileumjaar

In 2019 is Gerda van Wageningen 40 jaar auteur. Reden voor een feest! Van 21 tot 28 september is het de Gerda-feestweek met tal van leuke en bijzondere activiteiten. Daarnaast kreeg Gerda in februari de oeuvreprijs van het Valentijngenootschap en zal de top-3 van boeken door Gerda van Wageningen in heruitgave verschijnen.

Bakkerstrilogie: een trilogie om van te smullen

De Bakkerstrilogie van Gerda van Wageningen is weer een reeks om van te smullen. Als haar man sterft weet Lina, de jongste zus uit het gezin dat centraal staat in deze trilogie, niet goed hoe ze nu verder moet in haar leven. Ze zou kunnen gaan helpen in de bakkerswinkel van haar broer, maar eigenlijk zit ze niet op dat bestaan te wachten. Ze zoekt steun in haar omgeving en gaat hoeden maken om brood op de plank te krijgen. Aan een nieuwe liefde moet ze niet denken, maar die nieuwe liefde denkt wél aan haar.

Filteren
Filters
Uitvoering
 1. E-book 2 items
 2. Hardcover 9 items
 3. Paperback 12 items
Bestandstype
 1. ePub2 2 items

Items 1-15 van 23

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Items 1-15 van 23

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen