Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen
Tips
2019: jubileumjaar

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen: de koningin van de familie- en streekroman

Gerda van Wageningen is de auteur van meer dan honderd streekromans en familieromans. Haar romantische boeken spelen zich vaak af in een recent historisch tijdperk: van eind negentiende en begin twintigste eeuw tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse jaren. Daarnaast schrijft ze moderne romans met een actueel thema en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon.

Onlangs verscheen een nieuwe roman van Gerda van Wageningen: Citytrip, een moderne roman over een samengesteld gezin. Op 3 september komt haar boek Onvoorwaardelijke liefde uit, deel 3 in de Bakkerstrilogie.

Alle boeken van Gerda van Wageningen

Tips boeken Gerda van Wageningen

Iets van Gerda van Wageningen lezen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

  • Series zijn een specialiteit van Gerda van Wageningen. Ze duikt in een historisch gegeven en schrijft daar een trilogie over. Bekende series zijn onder meer de Bakkerstrilogie (deel 1: Bakkersliefde, deel 2: Zussenliefde, deel 3: Onvoorwaardelijke liefde), de Vlastrilogie en de Schouwen-trilogie (deel 1: Dostie, deel 2: Rumoer op Dostie, deel 3: Water rond Dostie). Haar series zijn vooral sterk geïnspireerd door de regionale geschiedenis van Zeeland en zuidelijk Zuid-Holland. De schrijfster woont zelf ook in de Hoeksche Waard.
  • Daarnaast schrijft Gerda van Wageningen moderne, thematische romans. Daarvan zijn bijvoorbeeld Onmogelijke liefde en Witte rozen aanraders.
  • Alle boeken van Gerda van Wageningen zijn bestsellers en worden via de bibliotheken enorm veel gelezen. Een uitschieter is Zilver, een van de meest geliefde boeken uit het omvangrijke oeuvre van de auteur. Het boek is een combinatie van een hedendaags verhaal met een historische achtergrond, namelijk de Watersnoodramp.

2019: Jubileumjaar

In 2019 is Gerda van Wageningen 40 jaar auteur. Reden voor een feest! Van 21 tot 28 september is het de Gerda-feestweek met tal van leuke en bijzondere activiteiten. Daarnaast kreeg Gerda in februari de oeuvreprijs van het Valentijngenootschap en zal de top-3 van boeken door Gerda van Wageningen in heruitgave verschijnen.

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. E-book 1 artikel
  2. Hardcover 10 items
  3. Paperback 14 items
Bestandstype
  1. ePub2 1 artikel

Items 1-15 van 25

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Items 1-15 van 25

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen