Huub Oosterhuis

Huub OosterhuisHuub Oosterhuis (1933) is dichter en theoloog. Hij was sinds de oprichting voorganger in de Ekklesia Amsterdam (voorheen Amsterdamse Studentenekklesia), waar in leerhuis, liturgie en prediking geleidelijk een minder kerkelijk-dogmatische visie op het ‘christelijk geloof’ groeide. Dat gebeurde vanuit een hernieuwde omgang met de hele Bijbel, met name met de Joodse Schrift die daar als ‘Oude Testament’ het grootste deel van uitmaakt.

Huub Oosterhuis was en is als prediker en kerklieddichter een van de belangrijkste ‘woordvoerders’ van deze bijbels-theologische herinterpretatie. Daarbij onderging hij zeer uiteenlopende invloeden van Joodse, protestantse en katholieke zijde.

In 2016 verscheen Alles voor allen. Een nieuwe catechismus (derde druk 2018). In 2018 verscheen Stilte zingen, zijn verzamelde liedteksten. In mei 2019 verscheen het boek Een weg van dagen. In dit boek vind je een verrassende selectie gedichten, psalmen, preken en verhalen van Huub Oosterhuis, samengesteld door de jonge filosofe en schrijfster Elte Rauch.

Bladmuziek (partituren en koorzettingen) van de liederen van Huub Oosterhuis (e.a.) worden digitaal aangeboden in de Gooi en Sticht bladmuziek webwinkel: www.gooiensticht.nl.

Alle boeken van Huub Oosterhuis

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen