Markus Heitz

Markus HeitzDe Duitse Markus Heitz is de belangrijkste en meest succesvolle Europese auteur van fantasy-verhalen.

  • Met De Dwergen-boeken schreef hij een fantasy-epos van klassieke statuur. Het eerste deel van deze vijfdelige serie heet De dwergen.
  • Met zijn negendelige saga van De donkere Tijd (zes delen, deel 1: Schaduwen boven Uldart) en De Nieuwe Tijd (drie delen, deel 1: Bedrieglijke vrede) slaagde hij met vlag en wimpel in zijn poging de epische fantasy-roman – spanning en avontuur in breedbeeld – van nieuwe allure te voorzien, en gaandeweg ook nog eens om het bekende thema van de strijd van goed tegen kwaad nieuw leven in te blazen.
  • Legenden van de Alfen zijn de Dwergen-boeken geschreven vanuit het perspectief van hun ergste vijand. Het eerste deel van de vierdelig serie: Gerechtvaardigde toorn.

Markus Heitz is drievoudig winnaar van de Deutscher Phantastik Preis, een belangrijke Duitse prijs voor fantasyboeken. Hij ontving deze prijs onder meer voor het beste debuut: De Donkere Tijd – Eerste boek: Schaduwen boven Uldart.

Zijn boeken verschijnen in acht landen in vertaling, waaronder Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Van zijn boeken werden alleen al in Europa meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Markus Heitz boeken

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Paperback 17 items

Items 1-15 van 17

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Items 1-15 van 17

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen