Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461272645_front_cover
1 / 1

Gevaarlijke vrouwen (E-book)

tien militante vrouwen in het vizier

Beatrice de Graaf | Nederlands
Kies je product:
24,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Bij oorlog en terrorisme denken mensen niet meteen aan vrouwen. Toch zijn vrouwen al sinds lang betrokken bij gewelddadige bewegingen. In dit boek worden tien militante vrouwen onder de loep gelegd.

Met de emancipatie en verbeterde kansen in de jaren zeventig neemt de rol van vrouwen in terroristische organisaties toe. Bij de links- revolutionaire Rote Armee Fraktion zaten veel vrouwen in leiding- gevende posities, met als bekendste voorbeeld UlrikeMeinhof. Vanaf die tijd groeit het aantal terroristische vrouwen flink, al hangt het sterk af van het type terroristische organisatie wat voor een rol voor hen is weggelegd: strijder, koerier, vriendin van, of zelfmoordterroriste. Minstens zo belangrijk voor het radicaliseringproces van vrouwen is de manier waarop er tegen hen wordt aangekeken, door de media en door de terrorismebestrijders. Dat gaat vrijwel altijd met enorme stereotyperingen gepaard. In Gevaarlijke vrouwen laat Beatrice de Graaf aan de hand van tien portretten zien hoe vrouwelijke militanten worden neergezet en wat het met hen doet.

Over de auteur(s):

Beatrice de Graaf is hoogleraar Conflict en veiligheid in historisch perspectief en is verbonden aan het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Beatrice de Graaf
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Gevaarlijke vrouwen (E-book)
Schrijf als eerste een review!