Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De man die geen hekel had aan joden (E-book)

Een botsing met het verleden

Chaja Polak verweeft verleden en heden tot een waarschuwing, een waarschuwing tegen gesjoemel met de feiten van de geschiedenis.

Chaja Polak | Nederlands | 88 pagina's
Kies je product:
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

In ‘De man die geen hekel had aan Joden’ kijkt Chaja Polak kritisch naar het boek ‘Oorlogsouders’ en de aandacht die dat boek in de media heeft gekregen. In maart 2017 publiceert NRC Handelsblad namelijk een interview met de schrijfster van ‘Oorlogsouders’. Haar vrijwillig tot de Waffen-SS toegetreden vader, Willem van Boetzelaer, wordt door zijn dochter geportretteerd als iemand die de pech had zich op het verkeerde moment in de verkeerde kringen te bevinden, maar geen hekel had aan Joden. Maanden later zullen publicaties volgen die het manipuleren van de feiten en pertinente onwaarheden in

‘Oorlogsouders’ aan het licht brengen. Met groeiende verbazing volgt Chaja Polak de aanvankelijk weinig kritische aandacht voor dat boek. Ze begint zelf ook te schrijven, over haar eigen verleden. In april 1944 werden haar ouders op hun onderduikadres gearresteerd en gedeporteerd. In ‘De man die geen hekel had aan Joden’ verweeft Polak verleden en heden tot een waarschuwing tegen gesjoemel met de feiten van de geschiedenis.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Chaja Polak
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAtlas Contact

Reviews

De man die geen hekel had aan joden (E-book)
Schrijf als eerste een review!