Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789463712675_front_cover
1 / 2

De eerste editie van Paulus (Paperback)

Charles Vergeer | Nederlands | 321 pagina's
35,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De brieven van Paulus, heten ze. Maar wie schreef ze? Een fascinerende zoektocht voert ons naar Ephese, een van de belangrijkste havensteden van het Romeinse Rijk. Niet om de zoveelste biografie over Paulus te schrijven. Maar om via hem de anoniem gebleven redacteurs in beeld te krijgen, die de eerste editie redigeerden van wat later, zo weinig terecht, de brieven van Paulus zou gaan heten.

Deze eerste editie redde Paulus van de vergetelheid, maar verloochende wat hij gezegd had. Wat wilden zij daarmee bereiken? Wie voegden de anti-Joodse en vrouwonvriendelijke teksten toe en wie het prachtige lied over de liefde?

Dit boek biedt een spectaculaire reconstructie van de eerste editie van de brieven van Paulus. Het verwijdert tweeduizend jaar christelijk aankoeksel op de overgeleverde teksten. Auteur Charles Vergeer komt samen met Abel Schutte tot een unieke, kritische vertaling uit het Grieks van de eerste editie – de eerste vier brieven van Paulus.

Dr. Charles Vergeer doceert filosofie en ethiek aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hij promoveerde op een studie over Heraclitus en publiceerde uitgebreid over antieke wijsbegeerte en de oorsprong van het christendom.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Charles Vergeer
  • UitgeverijGompel & Svacina B.V.
  • ImprintGompel & Svacina

Reviews

De eerste editie van Paulus (Paperback)
Schrijf als eerste een review!