Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De Molukkers (Hardback)

Een vergeten geschiedenis

Bekroond journalist en programmaker Coen Verbraak tekent de levensverhalen op van drie generaties Molukkers in Nederland. Verschijnt precies 70 jaar na de aankomst van de Molukkers in Nederland.

Coen Verbraak | Nederlands | 224 pagina's
Kies je product:
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In het voorjaar van 1951 kwamen 12.500 Molukkers per schip naar Nederland. Ze zouden hier maar tijdelijk blijven. Gaandeweg werd echter duidelijk dat ze niet zouden terugkeren naar

hun thuisland. Ze werden aanvankelijk ondergebracht in kampen, waaronder het beruchte Westerbork. Terwijl het merendeel probeerde er hier wat van te maken, koesterden velen het verlangen naar huis. Een groot deel had als KNIL-soldaat deelgenomen aan de Dekolonisatieoorlog en hun leven in de waagschaal gesteld voor Nederland – het land dat hen nu zo in de steek liet. Men voelde zich verraden, een gevoel dat bij sommigen leidde tot gewelddadig verzet. Nu, zeventig jaar na de aankomst van deze groep Molukkers, vertelt Coen Verbraak de geschiedenis van deze bijzondere groep. De stemmen van drie generaties vertellen samen een indringend en aangrijpend verhaal.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Coen Verbraak
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAlfabet uitgevers

Reviews

De Molukkers (Hardback)
Schrijf als eerste een review!