Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De Recherche en de Zware Misdaad in Rotterdam (Paperback)

1966‐1996

Cyrille Fijnaut, Robby Roks | Nederlands | 408 pagina's
Kies je product:
42,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Zware misdaad is een groot probleem geworden in Nederland. Cyrille Fijnaut en Robby Roks zetten in deze studie uiteen waarom rechercheurs al in de jaren tachtig voorspelden dat dit stond te gebeuren.

Een enorme illegale drugsindustrie, keer op keer verwoestende plofkraken op banken, een omvangrijke handel in illegale vuurwapens, witwassen op onvoorstelbaar grote schaal, geregeld dodelijk geweld tegen personen en ernstige gevallen van corruptie. Dat die misdaad in ons land zulke proporties zou aannemen, werd tot in het begin van deze eeuw maar door weinigen voor mogelijk gehouden.

Toch werd deze rampzalige ontwikkeling in de jaren tachtig van de vorige eeuw al voorspeld door ervaren medewerkers van de Centrale Recherche bij de Gemeentepolitie in Rotterdam. Zij kwamen toen tot de vaststelling dat de slag tegen de georganiseerde misdaad in Rotterdam, maar eigenlijk in heel Nederland, was verloren en droegen deze bittere conclusie onverbloemd uit in kranteninterviews.

Waar baseerden zij hun onheilspellende conclusie op? Deze vraag wordt door Cyrille Fijnaut en Robby Roks beantwoord in deze geschiedenis van de recherche en de zware misdaad in Rotterdam in de jaren 1966-1996.

Cyrille Fijnaut is voormalig hoogleraar criminologie en strafrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de KU Leuven en de Universiteit van Tilburg. Robby Roks is universitair docent criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Cyrille Fijnaut, Robby Roks
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

De Recherche en de Zware Misdaad in Rotterdam (Paperback)
Schrijf als eerste een review!