Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024431878_front_cover
1 / 2

Multatuli (Hardback)

Leven en werk van Eduard Douwes Dekker

Dik van der Meulen | Nederlands | 928 pagina's
Kies je product:
32,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Multatuli wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste schrijver van het Nederlandse taalgebied. De negentiende-eeuwse auteur schreef onder andere het beroemde werk Max Havelaar. Tot nu toe bestond er van hem geen volledige biografie. Dit boek voorziet in deze leemte.

Geliefd en gehaat

Multatuli. Leven en werk van Eduard Douwes Dekker gaat over het leven van een schrijver die geen schrijver wilde zijn; een man die zoveel heeft betekend voor de Nederlandse en Vlaamse arbeidersbeweging, de vrouwenemancipatie, het atheïsme en uiteraard voor de veranderingen in het denken over Nederlands-Indië. Multatuli werd door veel tijdgenoten en latere generaties als een heilige vereerd, maar door evenzovelen als een gevaarlijke nieuwlichter verguisd.

Zijn werk

In zijn biografie legt Dik van der Meulen de nadruk op de relatie tussen het onstuimige leven van Douwes Dekker en de boeken die hij schreef. Het is daarom een schrijversbiografie: het gaat om het werk én het leven van Multatuli. Hij gaat onder meer in op Multatuli’s moeizame verhouding met zijn lezers, die hij met ‘grote innigheid’ verachtte, en zijn pogingen om door te dringen tot het centrum van de politieke macht.

Winnaar AKO-literatuurprijs 2003

In de pers

“U moet dit boek zelf gaan lezen. Dat het de beste Multatuli-biografie is- dat zegt weinig, gezien de kwaliteit der voorgangers. Dat het een uitstekende Multatuli-biografie is – dat is, na honderdvijftien lange jaren, reden tot dankbaarheid en blijdschap” – H. Brandt Corstius in NRC Handelsblad.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dik van der Meulen
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Multatuli (Hardback)
Schrijf als eerste een review!