Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024409105_front_cover
1 / 1

Van lokale bank naar wereldwijd bankieren (Hardback)

De Nederlandsche Middenstandsbank (NMB), 1927-1989

Douwe van der Werf | Nederlands | 560 pagina's
59,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Met de oprichting van de Rijkspostspaarbank begint deze bancaire geschiedenis van ING, die nu in drie boeken verschijnt.

De bancaire geschiedenis van ING en haar rechtsvoorgangers begint in 1881, toen de staat voor het eerst op de markt ging opereren met de oprichting van een spaarbank, en loopt via de woelige periode tijdens de financiële crisis van 2008 tot de nieuwe uitdagingen die zich momenteel aandienen voor de ING Groep.

Ondernemend in financieel nut beschrijft de geschiedenis van de Rijkspostspaarbank, de Postcheque- en Girodienst en de fusie in de Postbank. Het boek gaat over de markt en het maatschappelijke en institutionele kader waarin tussen 1881 en 1989 werd geopereerd.

Van lokale bank naar wereldwijd bankieren gaat over de geschiedenis van de NMB, over de voorlopers en oprichting in 1927, over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan, over de gouden jaren en de fusie met de Postbank in 1989.

Tussen nutsinstelling en bankplatform gaat over de impact van de bedrijfshistorische en economische ontwikkelingen uit het verleden, over de financiële crisis van 2008 en over de nieuwe uitdagingen voor de ING Groep in de toekomst.

Douwe van der Werf studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Brabant, waar hij in 1988 promoveerde.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Douwe van der Werf
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Van lokale bank naar wereldwijd bankieren (Hardback)
Schrijf als eerste een review!