Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De afwijking (Paperback)

Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

Dries Muus | Nederlands | 192 pagina's
Kies je product:
21,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dit debuut is een buitengewoon originele coming-of-ageroman. Vlak voordat de veertienjarige Mattias Groen het voetbalveld op stapt bij zijn nieuwe club, maakt hij een afspraak met de goden. In ruil voor een toekomst als profvoetballer mogen ze hem alles aandoen. Het werkt: Matty verovert een basisplaats, blijft scoren en er is zelfs sprake van interesse uit het buitenland.

Dan gooit een kleedkamerschandaal zijn leven overhoop. De wereld stort zich op hem, Matty’s moeder en zijn trainer dringen niet meer tot hem door, en zijn gevecht brengt ook hun eigen weggedrukte leed naar boven. Terwijl ze blijven proberen de jongen door de ellende heen te slepen, duwen ze hem met elke poging ongemerkt dichter naar de afgrond.

De afwijking is een krachtige psychologische roman: een springlevend driedubbelportret van een verscheurde jongen, een gebroken moeder en een trainer met een geheim. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

Genomineerd voor longlist Hebban.nl Debuutprijs 2022

'Een cultus over wat het is om man te zijn.'– Pieter van der Wielen, presentator Nooit meer slapen.

‘Muus weet dus waar hij het over heeft, en dat is voelbaar van de eerste tot de laatste pagina. Met verve beschrijft hij de gevoelswereld van de jonge speler die langzaam wegzakt in een moeras van onzekerheid, zelfwalging en onbeantwoorde prestatiedruk. […] Voetbal vormt in De afwijking de rode draad waarlangs Matty’s worstelingen met zijn seksualiteit zich langzaam ontvouwen. Maar voor de lezer is het in de eerste hoofdstukken onduidelijk of Matty daadwerkelijk gay is – net zo onduidelijk als voor Matty zelf.’ – De Correspondent

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dries Muus
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

De afwijking (Paperback)
Schrijf als eerste een review!