Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789463382199_front_cover
1 / 2

Van Havik tot Vredesduif GLB (Paperback)

diplomaat tijdens de Koude Oorlog

Edy Korthals Altes | Nederlands | 442 pagina's
Kies je product:
39,95

Op voorraad

Binnen vijf werkdagen in huis

Veilig betalen met:

Wat bracht een ervaren diplomaat tijdens de Koude Oorlog tot een publieke stellingname tegen de wapenwedloop, die leidde tot zijn terugtreden als ambassadeur in Madrid? Altes schetst op openhartige wijze zijn metamorfose van hardliner tot vredesactivist. Hij laat zien wat hem ten diepste beweegt.

Na zijn terugtreden uit de Buitenlandse Dienst richtte hij zich op de ontspanning tussen Oost en West en de ontwikkeling van een nieuw veiligheidsconcept: wederzijds verzekerde veiligheid in plaats van wederzijds verzekerde vernietiging.

De auteur is verontrust over de sterke stijging van de wereldwijde militaire uitgaven na de val van de Muur. We leven immers in een extreme kwetsbare moderne wereld met een apocalyptisch destructief vermogen. Een pragmatische benadering van de grote wereldproblemen is echter niet voldoende. Geestelijke vernieuwing is de eerste voorwaarde voor een fundamentele verandering in onze omgang met mens, materie en natuur.

Als oecumenisch christen is Altes voorstander van een open dialoog, niet alleen tussen de wereldgodsdiensten maar ook met andere levensovertuigingen. In een apart hoofdstuk noemt hij vier kernwoorden die ons allen in deze bedreigde wereld samenbinden. Het is een inspirerend boek, dat meer geeft dan herinneringen aan een boeiende loopbaan. Het is toekomstgericht.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Edy Korthals Altes
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij
  • ImprintAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

Van Havik tot Vredesduif GLB (Paperback)
Schrijf als eerste een review!