Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789077662922_front_cover
1 / 2

Inspiration Classic 42 - De levenskracht en hoe haar te gebruiken (Paperback)

Elizabeth Towne | Nederlands | 166 pagina's
34,17

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Iemands rede is niet iets dat moet worden gekleineerd en ontkend. Het is zijn gekroonde glorie, gemaakt voor gebruik. Maar het is niet alle wijsheid waartoe een mens toegang heeft, en het is ook niet de grootste. De mens die zijn begrip verheft boven de wijsheid van de rest van de schepping en de niet-schepping, is een dwaas en zal zeker verdrietig worden. Maar hij die zich verheugt in zijn persoonlijke begrip of rede als het middel waarmee hij de bron van alle wijsheid aanboort, kan op een eerlijke manier profiteren van zijn eigen intelligentie en daarnaast van de universele intelligentie.

Iedereen weet dat zijn vooruitziende blik niet zo goed is als zijn kennis achteraf. Hij heeft het vele keren gedemonstreerd door evenveel kleine valpartijen van zijn hoge paard. Het lijkt erop dat hij tegen die tijd misschien heeft geleerd niet zo zeker te zijn van zijn verstand. Intuitie is de draadloze lijn waarmee wij instructies ontvangen van elk ander station in het universum.

En ik heb een theorie, gebaseerd op getuigenis van de geest met de mijne, over wat deze geest en hoe hij handelt. De geest is de universele intelligentie die het universum vult dat zo vol is dat er voor niets anders ruimte is. Er zijn slechts kleine draaikolken en wervelingen en stromen en dwarsstromen in deze grote oceaan van intelligentie. En jij bent er een stroom in, en ik een ander.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Elizabeth Towne
  • Vertaler(s)Marcel Bongers
  • UitgeverijFountain of Inspiration
  • ImprintFountain of Inspiration

Reviews

De levenskracht en hoe haar te gebruiken (Paperback)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Inspiration Classic