Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789061315421_front_cover
1 / 2

Zenboeddhisme en het westen (Paperback)

Erich Fromm, Daisetz T. Suzuki | Nederlands | 176 pagina's
22,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

«Zenboeddhisme en het Westen» behoort zonder twijfel tot de belangrijkste publicaties over de spirituele raakvlakken tussen het westerse mensbeeld en de oosterse wijsgerige traditie. Dit boek wordt wereldwijd gezien als een der meest stimulerende en inspirerende verkenningen van de verschillen en gelijkenissen tussen de mogelijke wegen naar inzicht en begrip in de menselijke situatie. In «Zenboeddhisme en het Westen» blijkt dat Oost en West ten diepste altijd één streven hebben: het oplossen van de eeuwige levensvragen om zo een waarachtig mens-zijn te bereiken.

Erich Fromm [1900-1980] geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Met werken zoals «Liefhebben, een kunst een kunde», «De angst voor vrijheid» en ook «Een kwestie van hebben of zijn» had hij een diepgaande invloed op zowel het wereldbeeld als de geesteshouding van de hedendaagse mens.

Daisetz Teitaro Suzuki [1870-1966] speelde als godsdienstfilosoof en boeddhistisch geleerde een sleutelrol in de kennismaking van het Westen met zen. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Tokio ontving hij een authentieke zen-opleiding door de zenmeesters Imakita Kôsen en Shakoe Sôen. Nadien schreef hij tal van invloedrijke boeken, zoals «Studies in Zen Buddhism», «An Introduction to Zen Buddhism» en «Mysticism: Christian and Buddhist».

«Een briljant en baanbrekend boek over de relatie tussen twee belangrijke paden naar zelfrealisatie. Onmisbaar voor elk bewust levend mens.» – PSYCHOLOGY

«Oost en West ontmoeten elkaar in een hoogst interessant boek, dat ten zeerste kan worden aanbevolen.» – WETENSCHAP

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Erich Fromm, Daisetz T. Suzuki
  • UitgeverijBijleveld, Uitgeverij
  • ImprintBijleveld, Uitgeverij

Reviews

Zenboeddhisme en het westen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!