Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789460945229_front_cover
1 / 1

Handhaving en gedrag - Prioritering bij toezichthouders (E-book)

Een onderzoek naar risicogestuurd toezicht

Ewald de Bruijn, Geert Teisman | Nederlands
Kies je product:
34,00

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Veel toezichthouders in Nederland werken risicogestuurd. Bij risicogestuurd toezicht bepalen toezichthouders expliciet welke risico’s de meeste aandacht verdienen. Daarop zetten ze hun beperkte middelen in. Dit rapport laat zien hoe toezichthouders risico’s prioriteren, waarom ze dat doen en hoe tevreden medewerkers over deze prioritering zijn.

In dit onderzoek identificeren we de rijke variëteit aan manieren waarop toezichthouders risico’s prioriteren. We laten zien dat vanuit de logica en situatie van de toezichthouder het ook zinvol is om op een eigen manier te prioriteren. Dit onderzoek biedt een begrippenkader om de verschillen in prioriteringswijze en context inzichtelijk te maken.

Het meenemen van professionele expertise bij inspecteurs en ondertoezichtgestelden blijkt volgens ons onderzoek bij te dragen aan tevredenheid over prioriteiten, terwijl professionele discretie – de keuzevrijheid die medewerkers ervaren – juist geen invloed heeft op deze tevredenheid. Lagere tevredenheid over prioriteiten treedt vooral op bij complexe en controversiële risico’s. Juist daar is het moeilijk om risico’s tegen elkaar af te wegen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ewald de Bruijn, Geert Teisman
  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag
  • ImprintBoom criminologie

Reviews

Prioritering bij toezichthouders (E-book)
Schrijf als eerste een review!