Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789062658602_front_cover
1 / 2

Zoeken naar Slory (Paperback)

een reis door verrassend Suriname

Ezra de Haan | Nederlands | 280 pagina's
19,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'Ík heb er een geschoten,' antwoordt de Hindoestaanse taxichauffeur als Ezra de Haan hem vraagt waarom Chinezen in het binnenland van Suriname vanachter tralies hun waren verkopen. Het slachtoffer was een Creool, geen Chinees. Dit is een van de verbijsterende ervaringen die De Haan tijdens zijn zoektocht naar Michaël Slory te horen krijgt.

Iedere Surinamer kent deze legendarische dichter of heeft van hem gehoord. Cynthia McLeod zat met hem in de klas, Harry Mulisch ontmoette hem in Amsterdam en Clark Accord was een bewonderaar. Elke dag zou hij op de Centrale Markt zijn gedichten aan de man brengen, zijn krantje ophalen bij De Ware Tijd. Maar De Haan is te laat of de dichter weet hem te ontlopen.

Met zijn gedichten in gedachten neemt De Haan een taxi die hem van Paramaribo naar Nickerie brengt. Coronie, het district waar Slory werd geboren, wordt onderweg bezocht, de binnenlanden verkend en overal vertellen de Surinamers hun verhaal dat divers is als de bevolkingsgroepen.

Langzaam komt de Haan tot het besef dat de gedichten van Slory het hele land en zijn geschiedenis tot in ieder detail beschrijven. Maar hoe ver gaat Slory's dichterlijke vrijheid en hoeveel waarheid bevatten alle anekdotes die de mensen De Haan vertellen? Waar komt die voortdurende discriminatie vandaan in deze smeltkroes van rassen en religies?

Pas als hij de dichter zelf ontmoet zal de waarheid boven tafel komen. Voor zover er een waarheid over Suriname te vertellen valt.

Zoeken naar Slory is een verbazingwekkende reis door deze voormalige kolonie van Nederland, een land dat van vallen en opstaan weet en fantastische dichters, schrijvers en vertellers kent. Het boek is een ode aan een weergaloos dichter en zijn prachtige land.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ezra de Haan
  • UitgeverijKnipscheer, Uitgeverij In de

Reviews

Zoeken naar Slory (Paperback)
Schrijf als eerste een review!