Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461274113_front_cover
1 / 1

Zeventig jaar Partij van de Arbeid (E-book)

Frans Becker | Nederlands | 379 pagina's
Kies je product:
29,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De PvdA is sinds haar oprichting in 1946 het sociaaldemocratisch gezicht van de Nederlandse politiek, en lange tijd veruit de grootste progres­sieve partij. Zij speelde een belangrijke rol bij de vormgeving van de verzorgingsstaat, liep voorop in de hervormingspolitiek van de jaren zeventig en was een van de spelbepalers van de paarse politiek in de jaren negentig. Maar met het schuiven van de politieke krachtsverhoudingen in Nederland staat de positie van de PvdA als volkspartij en haar dominantie ‘op links’ op de tocht.

Een keur van politieke deskundigen analyseert in dit boek de vele factoren die met deze ontwikkelingen te maken hebben. Aan bod komen onder andere de veranderende positie en opvattingen van de partijleden, de (on)voorspelbaarheid van het electoraat, de wederwaardigheden van het wethouderssocialisme, ‘Europa’ en de lotgevallen van de zusterpartijen. Hiermee vormt het boek een actuele beschouwing van de kwesties die onlosmakelijk zijn verbonden met de PvdA en haar toekomst.

Over de auteur(s):

Frans Becker was adjunct­directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Gerrit Voerman is directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Frans Becker
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Zeventig jaar Partij van de Arbeid (E-book)
Schrijf als eerste een review!