Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het verstrooide brein (Paperback)

ADD begrijpen en helen

In ‘Het verstrooide brein’ helpt Gabor Maté je om AD(H)D te begrijpen en er beter mee om te gaan. Een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek laat vallen.

Gabor Maté | Nederlands | 368 pagina's
Kies je product:
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het verstrooide brein van Gabor Maté is een must-read voor wie AD(H)D (Attention Deficit Disorder) heeft, en voor wie iemand kent met ADD. Veel is geschreven over kinderen maar ook volwassenen kunnen met ADD worstelen, zeker als zij dit pas op latere leeftijd ontdekken. Maté (zelf ADD'er) vertelt hoe het is om met een verstrooid brein te leven, hoe je daar beter mee om kunt gaan en hoe je het positief in kunt zetten. Zie je ADD als aandachtstekortstoornis of als een creatief brein?

Het verstrooide brein toont aan dat ADD geen erfelijke ziekte is, maar een omkeerbare beperking en in te lopen ontwikkelingsachterstand. Maté legt uit hoe het komt dat bij ADD de hersencircuits die zich bezighouden met emotionele zelfregulatie en impulscontrole zich niet ontwikkelen in de kindertijd. Snel afgeleid zijn en dissociatief reageren ontstaan al in de baarmoeder en blijven het hele leven doorwerken.

Met Het verstrooide brein stelt Maté ouders in staat te begrijpen wat hun kinderen met ADD beweegt, geeft hij volwassenen met ADD inzicht in hun emoties en gedrag en biedt hij een optimistische visie op neurologische ontwikkeling, zelfs bij volwassenen. Inclusief tips en technieken om deze ontwikkeling bij zowel kinderen als volwassenen te bevorderen.

Het verstrooide brein is een optimistisch boek dat voor veel mensen de puzzelstukjes op hun plek zal doen vallen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gabor Maté
  • Vertaler(s)Jörgen van Drunen
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

Het verstrooide brein (Paperback)
4.0
van de 5
Op basis van 1 review

Het boek gaf inzicht in het leven van iemand met ADD en gaf mij in zicht in welke mate het herkenbaar is, zodat ik signalen sneller kan herkennen en er naar kan handelen.

Henk op 15 jun 2023