Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wanneer je lichaam nee zegt (Paperback)

Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

'Wanneer je lichaam nee zegt' van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk over de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Gabor Maté | Nederlands | 336 pagina's
Kies je product:
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Gabor Maté houdt ons in Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desastreuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben. Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS.

Mensen hebben altijd al intuïtief begrepen dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Het moderne leven brengt een betreurenswaardige dissociatie met zich mee, een scheiding tussen wat we met ons hele wezen weten en wat onze denkgeest als waarheid accepteert. Van deze twee soorten kennis wint de laatstgenoemde, beperktere, het meestal. Dat gaat ten koste van onze gezondheid.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen. Met Wanneer je lichaam nee zegt kan ieder van ons zich afstemmen op de innerlijke wijsheid die we allemaal bezitten.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gabor Maté
  • Vertaler(s)Jörgen van Drunen
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

Wanneer je lichaam nee zegt (Paperback)
4.7
van de 5
Op basis van 3 reviews

Met praktijkvoorbeelden beschrijft Gabor Maté hoe het ontstaan van veel ziekten in de westerse beschaving terug te voeren zijn naar emotionele en fysieke beschadigingen in de vroege levensjaren.

Inge Alberts-de Groot op 15 jun 2023

Heel goed boek, leest vlot en vol vertrouwen. Wat ziektes en emoties allemaal met je lichaam doet, onvoorstelbaar. Kan mij er helemaal in vinden. Dit lees je meerdere keren .

Denise op 15 jun 2023

Een GEWELDIG boek! Heel goed uitgelegd tot welke aandoeningen/ziektes en ook de dood (jarenlang) gedrag en emoties en overtuigingen kunnen leiden. Je weet dus waar je aan moet werken!

Antoinet Francken-Feijen op 24 feb 2023