Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461275172_front_cover
1 / 1

Niets was wat het leek (E-book)

prins Bernhard

Gerard Aalders | Nederlands | 456 pagina's
29,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

In 1936 haalde Nederland prins Bernhard, de verloofde van prinses Juliana, binnen als een godenzoon. De mythevorming rond deze bespiegelende, sportieve en in cultuur geïnteresseerde jongeman begon direct. De Tweede Wereldoorlog bracht Bernhard nieuwe faam en maakte hem ook onaantastbaar. Maar mythes zijn er om de werkelijkheid te verdoezelen. In Niets was wat het leek ontrafelt Gerard Aalders de fabels van weleer en staat hij uitgebreid stil bij de strapatsen van de prins.

Inderdaad. Niets was wat het leek. Aalders beschrijft een man die in de eerste plaats zijn eigen belangen najoeg, ongeacht wat daarvan de consequenties waren voor Nederland en de monarchie.

Over de auteur(s):

Gerard Aalders is historicus en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het NIOD. Hij publiceerde eerder boeken over inlichtingendiensten, economische oorlogvoering, internationale betrekkingen, de Bilderberg-conferenties, kartels en een trilogie over roof en rechtsherstel. In 2011 verscheen van zijn hand Het Lockheed-schandaal.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gerard Aalders
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

Niets was wat het leek (E-book)
Schrijf als eerste een review!