Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024422692_front_cover
1 / 1

Over politieke correctheid (E-book)

Gerben Bakker, Gert-Jan Geling | Nederlands | 266 pagina's
Kies je product:
23,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Het verwijt van politieke correctheid is alomtegenwoordig in het publieke debat, maar wat betekent het eigenlijk precies? Waar komt het vandaan, en wat zijn de gevaren?

De islam, immigratie, slavernijverleden, Zwarte Piet: over vele gevoelige onderwerpen kunnen mensen politiek correct zijn. Het begrip politieke correctheid verschijnt in typerende discussies tussen de 'bestuurlijke kaste' en de 'verontwaardigde burger'.

Dat het verwijt van politieke correctheid zo sterk de toon zet in het publieke debat, maakt het lastiger om te achterhalen wat de term nu precies betekent. Iedereen heeft er wel een idee bij, maar waar het voor de een een gebrek aan ruggengraat is, is het voor de ander een fatsoensnorm.

Volgens Gerben Bakker en Gert Jan Geling is het noodzakelijk om het argument en de aard van politieke correctheid beter te begrijpen. Waar komt het vandaan, en wat zegt de uitgebreide aanwezigheid van politieke correctheid over onze eigen tijd? De betekenis wordt gestuurd door de waan van de dag, maar als we het verschijnsel beter en in een breder perspectief doorgronden, kunnen we bepalen of politieke correctheid werkelijk een risico is voor het vrije denken.

Het voorwoord bij Over politieke correctheid is geschreven door Boris van der Ham, acteur, publicist en voorzitter van het Humanistisch Verbond. Het nawoord is van de hand van filosoof, rechtsgeleerde en publicist Paul Cliteur.

"Een welkome en originele studie over wat je wel en niet mag zeggen en vinden in het openbaar. Een onmisbaar overzicht van de discussie in Nederland in deze eeuw. Met verklaringen en bespreking van de Amerikaanse invloeden." - Henri Beunders, Hoogleraar Ontwikkelingen in de Publieke Opinie, Erasmus Universiteit Rotterdam

"Gerben Bakker en Gert Jan Geling tonen overtuigend aan hoezeer het politiek correcte denken schadelijk is voor de open samenleving." - Dirk Verhofstadt, Professor Media en Ethiek, Universiteit Gent

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gerben Bakker, Gert-Jan Geling
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Over politieke correctheid (E-book)
Schrijf als eerste een review!