Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461275844_front_cover
1 / 1

In de frontlinie (E-book)

tien politiemannen en de Duitse bezetting

Guus Meershoek, Jos Smeets, Tommy van Es | Nederlands
Kies je product:
24,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De reputatie van de Nederlandse politie tijdens de Duitse bezetting is even donker als haar uniform. Medewerking aan het vervolgen van joden en verzetsmensen domineert het beeld. De werkelijkheid was complexer. Hoewel sommige agenten collaboreerden, kozen anderen juist voor het verzet. Met welke problemen kampten ze? Wat kunnen we van hun keuzes leren? In tien portretten laat In de frontlinie de verscheidenheid zien die schuilging onder de zwarte politiepetten.

Over de auteur(s):

Jos Smeets is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Politiegeschiedenis van de Politieacademie. Hij promoveerde in 1997 in Leiden op het korps Politietroepen. Hij publiceerde daarna onder meer Verdeeldheid en eenheid in het Rijkspolitieapparaat (Amsterdam 2007) en Marius van Houten (Amsterdam 2011).

Tommy van Esis studeerde nieuwste geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en schreef een scriptie over de impact van de veranderende gezagsverhoudingen in de jaren 60 op de Nijmeegse politie. Hij is als freelance onderzoeker betrokken bij het Lectoraat Politiegeschiedenis van de Politieacademie

Guus Meershoek is lector Politiegeschiedenis aan de Politieacademie en universitair docent aan de Universiteit Twente. Hij publiceerde onder meer Dienaren van het gezag (Amsterdam 1999), De Gemeentepolitie in een veranderende samenleving (Amsterdam 2007) en De groep IJzerman (Amsterdam 2011).

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Guus Meershoek, Jos Smeets, Tommy van Es
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintUitgeverij Boom

Reviews

In de frontlinie (E-book)
Schrijf als eerste een review!