Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789023495987_front_cover
1 / 1

De ziekte van Europa (E-book)

en de herontdekking van het ideaal

Guy Verhofstadt | Nederlands | 346 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De ziekte van Europa is het genadeloze relaas over een eens zo ambitieus Europees project dat aftakelde tot een institutionele modderpoel. Het boek is rijkelijk voorzien van politieke anekdotes en persoonlijke verhalen die de lezer meenemen achter de schermen van de Europese macht.

Europa waant zichzelf nog steeds het morele centrum van de wereld terwijl we een buitenlandbeleid voeren dat uitblinkt in lafheid, de Middellandse Zee uitgroeit tot een migrantenkerkhof en we er maar niet in slagen de economische crisis te overwinnen. De wereld kijkt ons meewarig aan: ‘Europa, dat is kleingeestigheid in achtentwintig verschillende schakeringen,’ schamperde The New York Times.

Guy Verhofstadt ziet een oplossing in een grote sprong voorwaarts in de Europese integratie. Die hoeft niet te resulteren in de creatie van een superstaat, maar wel in een efficiënter en democratischer Europa. Hij grijpt terug op de wijze woorden van de ‘founding fathers’: hij diept de vergeten Europese grondwet van 1952 op en geeft haar een opknapbeurt.De ziekte van Europa is een scherpe analyse van het (dis)functioneren van de EU en een gepassioneerd betoog voor verandering.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Guy Verhofstadt
  • UitgeverijBezige Bij b.v., Uitgeverij De

Reviews

De ziekte van Europa (E-book)
Schrijf als eerste een review!