Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Wijsheid in emotie (E-book)

over de mandala van de vijf boeddha s

Het boek is toegankelijk geschreven en bevat praktische oefeningen die de lezer kunnen helpen bij het verkennen van hun eigen emoties.

Han F de Wit | Nederlands
Kies je product:
14,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Emoties geven kleur aan ons leven. Ze zijn de energie van onze geest. Die energie wordt gedreven door ons verlangen naar geluk, het verlangen iets van ons leven te maken. Dat verlangen vormt het kloppend hart van ons mens-zijn en komt tot uitdrukking in emoties als levensvreugde, compassie, vriendelijkheid, toewijding, ontroering.

Maar als dat verlangen in het keurslijf van eigenbelang en egocentrisme wordt geperst, dan nemen emoties andere vormen aan, zoals afgunst, hebzucht, agressie, haat, wrok. Daar lijden we onder. We kunnen deze emoties proberen te bestrijden of te ontkennen. Maar dat is olie op het vuur, een verloren strijd.

Wat is het alternatief? In het boeddhisme vinden we een intrigerend antwoord: al zijn sommige emoties nog zo destructief en pijnlijk, ook dan ligt er wijsheid in verborgen. Als we contact maken met deze wijsheid, bevrijden we zulke emoties uit hun egocentrische vervorming. Hoe daarmee ervaring op te doen is het thema van Wijsheid in emotie.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Han F de Wit
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintHave, Ten

Reviews

Wijsheid in emotie (E-book)
Schrijf als eerste een review!