Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Framing (Paperback)

Over de macht van taal in de politiek

Hoe je de essentie van waar je mee bezig bent verwoord is tegenwoordig een kunst op zich. Hans de Bruijn ontrafelt de patronen in het spel van framing en reframing.

Hans de Bruijn | Nederlands | 240 pagina's
Kies je product:
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Wie zijn politieke boodschap intelligent kan verpakken, kan de werkelijkheid naar zijn hand zetten laat Hans de Bruijn zien in dit vlijmscherpe boek. Hij legt uit hoe framing werkt en geeft een overzicht van verschillende strategieën, met prachtige voorbeelden - de frames van Ronald Reagan en Bill Clinton, van Mark Rutte en Diederik Samsom, van Margaret Thatcher en Angela Merkel: ze komen allemaal voorbij. Framing is veel meer dan slim taalgebruik. Het gaat om de vraag hoe je als politicus de essentie kunt verwoorden van waar je mee bezig bent - en dat is in onze samenleving een bittere noodzaak geworden.

'Nu doet u het weer,' zegt Diederik Samson tegen Mark Rutte en in één klap is de wederopbouw van de PvdA in gang gezet. Vele decennia eerder heeft Ronald Reagan ook zo'n moment. De hele campagne om het presidentschap brengt hij terug tot een vraag aan de Amerikaanse kiezer: gaat het jullie beter dan vier jaar geleden? Dit zijn voorbeelden van framing.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Hans de Bruijn
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAtlas Contact

Reviews

Framing (Paperback)
Schrijf als eerste een review!