Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Over introvert of hoogsensitief zijn (Paperback)

Een gids met praktische tips en oefeningen

Ilse Sand | Nederlands | 136 pagina's
17,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dit uiterst toegankelijke en praktische boek is bedoeld voor iedereen die zich herkent in de aanduiding introvert of hoogsensitief, of die zich tijdelijk in een sensitieve situatie bevindt, bijvoorbeeld door stress, trauma of burn-out.

Psychotherapeute Ilse Sand laat zien hoe introverte of hoogsensitieve personen zingeving en geluk kunnen vinden in een cultuur die sociaal en extravert zijn hoger waardeert dan introverte karaktertrekken als de neiging tot verdieping en alleen zijn.

Het boek bevat praktische raadgevingen voor de omgang met stressvolle situaties in het dagelijks leven. Je leert zelf te bepalen hoeveel prikkels voor jou nog aangenaam voelen en om ruimte en tijd (alleen) te creëren om alles te verwerken. Je leert vertrouwen te hebben in je eigen overtuigingen en normen en waarden en je eigen pad te volgen. Je leert je sterke eigenschappen waarderen zoals goed kunnen luisteren, genoeg hebben aan je eigen gezelschap, een rijke fantasie en creativiteit.

Vanwege de vele overeenkomsten tussen introversie en hoogsensitiviteit kunnen de meeste tips voor beide types waardevol zijn. Er zijn echter ook verschillen: niet alle introverten zijn hoogsensitief en omgekeerd en sommige hoogsensitieve personen kunnen bijvoorbeeld ook “sociaal extravert” zijn.

Met twee zelftesten achterin het boek: hoe introvert en hoe sensitief ben ik?

Over de auteur:

Ilse Sand is opgeleid in verschillende psychotherapeutische disciplines, en is werkzaam als supervisor, trainer, spreker en therapeut in Denemarken. Ze werd vooral bekend door haar eerste boek ‘Hoogsensitiviteit in het dagelijks leven’ dat een internationale bestseller werd. Daarna verscheen ‘Wegwijs in het labyrint van je emoties’.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ilse Sand
  • Vertaler(s)Willem van Dongen
  • UitgeverijPanta Rhei

Reviews

Over introvert of hoogsensitief zijn (Paperback)
Schrijf als eerste een review!