Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Over Pedagogiek (Paperback)

Immanuel Kant | Nederlands | 128 pagina's
24,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Baanbrekend klassiek werk over opvoeding, wereldburgerschap en persoonlijk leiderschap.

Immanuel Kants Pedagogiek uit 1803 is het eerste boek over opvoedkunde met een wetenschappelijke methode en daarom baanbrekend voor de moderne wetenschappelijke pedagogiek. Opvoeding vindt bij Kant plaats in een kosmopolitisch perspectief: kinderen worden opgevoed tot wereldburgers. De mens kan namelijk enkel als wereldburger zijn menselijkheid realiseren. Deze kosmopolitische oriëntatie gaat voorbij aan alle persoonlijke, familiale en nationale belangen. Alleen de wereldburger die in zijn persoonlijkheid alle diversiteit heeft geïntegreerd, heeft namelijk deel aan de mensheid en handelt als mens zelfverantwoordelijk ofwel moreel. Hij beschikt over alle kwaliteiten van persoonlijk leiderschap. Kants Pedagogiek kan daarom ook gelezen worden als het eerste moderne document dat het idee van persoonlijk leiderschap via een pedagogische methode in het kind aanlegt.

Het werk wordt ingeleid door gerenommeerd Kant-kenner dr. Ernst-Otto Onnasch. Hij laat zien dat Kants opvoedkundige aanzet niets aan actualiteit heeft verloren. Hij biedt radicaal vernieuwende gezichtspunten voor de hedendaagse overdenking van de opvoedkunde.

‘De mens is het enige schepsel dat opgevoed moet worden.’ – Immanuel Kant

Immanuel Kant (1724-1804) is een van de beroemdste en invloedrijkste filosofen uit de geschiedenis van de westerse filosofie. Bij Boom verschenen veel van zijn titels in Nederlandse vertaling.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Immanuel Kant
  • Vertaler(s)Ernst-Otto Onnasch
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

Over Pedagogiek (Paperback)
Schrijf als eerste een review!