Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789000307210_front_cover
1 / 1

Hard tegen hard (Paperback)

J. Stam | Nederlands | 320 pagina's
22,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Jaap Stam. Hard tegen hard geeft een uniek inzicht in het leven van een van de beste verdedigers ter wereld. Hij ging van PSV naar zijn droomclub Manchester United, maar werd na een fikse ruzie over dit boek door trainer Alex Ferguson aan de kant gezet en voor ruim 60 miljoen aan Lazio Roma verkocht. Het is een openhartig verhaal over het spelen voor de grootste en de bekendste Britse voetbalclub, over Ferguson, over de moeizame start en de overwinningen, en over de kritiek van de Engelse pers.

Ook komt zijn periode in Nederland aan bod: het voetballen voor Nederlandse clubs, het Nederlands elftal en het falen ervan tijdens toernooien. Jaap Stam (1972) voetbalde bij FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II en PSV. In 1998 vertrok hij naar Manchester United; hij werd in 2001 verkocht aan Lazio Roma.
Na drie jaar Lazio Roma en twee jaar AC Milan vertrok Stam naar Ajax. Op 29 oktober 2007 maakte hij bekend dat hij per direct stopte met voetballen.

Er waren momenten waarop ik wilde dat ik dit boek nooit geschreven had. Vlak voordat we in trainingskamp gingen voor de zware uitwedstrijd tegen Aston Villa, ben ik daarom naar Ferguson gegaan om te praten. Hij zat aan de telefoon en schrok toen hij me zag. Even later vertelde hij me dat hij een bod had geaccepteerd van een buitenlandse club.


Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)J. Stam
  • UitgeverijUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  • ImprintSpectrum

Reviews

Hard tegen hard (Paperback)
Schrijf als eerste een review!