Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Opslaan en vernietigen (Paperback)

Muziekarchieven bedreigd

Jacqueline Oskamp | Nederlands
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Jacqueline Oskamp

Titel: Opslaan en vernietigen

Ondertitel: Muziekarchieven bedreigd

Bij de bezuinigingen op de kunsten in 2013 hebben drie archieven voor Nederlandse muziek alle rijkssteun verloren. Ons muzikale geheugen is nu weggestopt in de bezemkast, onvindbaar voor wie de weg niet weet.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Opslaan en vernietigen verbindt persoonlijke observaties met harde feiten en cultuurfilosofische bespiegelingen. Klaarhelder beschrijft Jacqueline Oskamp welke factoren hebben bijgedragen aan de dreigende teloorgang van de muziekarchieven. Want er speelt meer dan alleen het afbraakbeleid van een onbehouwen staatssecretaris.

Jacqueline Oskamp (1964) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als recensent en journalist was ze verbonden aan onder andere De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Vrij Nederland. Eerder publiceerde zij Radicaal gewoon. Bestaat er zoiets als Nederlandse muziek? (2003), Onder stroom. Geschiedenis van de elektronische muziek in Nederland (2011) en Een behoorlijk kabaal. Een cultuurgeschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw (2016).

Over Onder stroom:

‘Ze toont bij haar geschiedschrijving en portrettering een fijne neus voor de anekdote. Jacqueline Oskamp heeft het hedendaags componeren goed in kaart gebracht.’ – de Volkskrant

Over Een behoorlijk kabaal:

‘De brede blik van de auteur levert een zeer lezenswaardig boek op.’ – Trouw

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jacqueline Oskamp
  • FotograafJoyce Vanderfeesten
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Opslaan en vernietigen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!