Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De verzonken jongen, Meester Mitraillette (Paperback)

Jan Vantoortelboom | Nederlands | 608 pagina's
20,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De omnibus ‘De verzonken jongen/Meester Mitraillette’ van Jan Vantoortelboom bundelt de twee romans waarin de lezer kennismaakt met het personage Victor Vanheule.

‘De verzonken jongen’ gaat over het leven van Stoffel en Bert Vanheule in het West-Vlaamse dorp Elverdinge. Elke zondag gaat het gezin plichtsgetrouw op bezoek bij grootvader Victor. Zijn gezicht is in tweeën gespleten door een litteken, en geleidelijk sijpelt vertwijfeling over de herkomst van dat litteken door. Als er een brief wordt bezorgd die tot ontzetting bij hun ouders leidt, betekent dat het einde van het leven van de broers zoals ze dat tot dan toe kenden.

‘Meester mitraillette’ speelt af in de Eerste Wereldoorlog. De jonge schoolmeester David Verbocht staat voor het vuurpeloton, als deserteur veroordeeld tot de dood. Waarom is hij naar het front gestuurd en heeft hij gedeserteerd? En wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? Victor Vanheule duikt hier op als jonge soldaat die David in de loopgraven het leven redde. ‘Meester mitraillette’ was DWDD-Boek van de Maand.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jan Vantoortelboom
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAtlas Contact

Reviews

De verzonken jongen, Meester Mitraillette (Paperback)
Schrijf als eerste een review!