Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De man die de wereld koffie leerde drinken (Paperback)

Hoe een Nederlandse koffiepionier een halve eeuw geleden eigenhandig een koffierevolutie ontketende.

Jasper Houtman | Nederlands | 256 pagina's
Kies je product:
20,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In De man die de wereld koffie leerde drinken beschrijft Jasper Houtman het bijzondere levensverhaal van de invloedrijkste koffieondernemer van Nederland.

We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend was voor de koffiecultuur. Geëmigreerd naar Amerika ontketende hij een halve eeuw geleden eigenhandig een koffierevolutie. De oprichters van Starbucks, maar ook vele andere toonaangevende koffieondernemers leerden bij hem het vak en noemen hem ‘de godfather van de kwaliteitskoffie’.

Peet onderscheidde zich door zijn enorme kennis en vakmanschap, maar hij werd ook gevreesd om zijn hoge eisen en genadeloze kritiek. In 1966 richtte hij in San Francisco Peet’s Coffee & Tea op, een koffiewinkel die uitgroeide tot een landelijke keten. Hij werd rijk als koffieondernemer, maar zijn manier van werken eiste zijn tol op persoonlijk vlak.

Het ondernemerschap van Peet is terug te zien in een jongere generatie Nederlandse koffiepioniers. Ook zij komen in het boek naar voren.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jasper Houtman
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintBusiness Contact

Reviews

De man die de wereld koffie leerde drinken (Paperback)
Schrijf als eerste een review!