Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De ladder van de kloosterlingen (Paperback)

Spiritualiteit van de lectio divina

Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen.

Jos de Heer, Guigo Ii de Kartuizer | Nederlands | 240 pagina's
22,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De twaalfde-eeuwse kartuizer monnik Guigo II schetst in zijn beroemde geschrift ‘De ladder van de kloosterlingen’ (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met God, een verlangen dat van alle tijden is.

In de bijbelse Jakobsladder, die hemel en aarde verbindt, ziet Guigo vier treden: lezing, meditatie, gebed, contemplatie. De vier stappen samen noemt Guigo lectio divina, een biddende manier van bijbellezen, die God intiem nabij brengt.

Guigo was een van de eersten die de fases in de mystieke eenwording zo uitgebreid op schrift stelde. Zijn geschrift was razend populair en kreeg veel navolging. Aanvankelijk werd het toegedicht aan tijdgenoot Bernardus van Clairvaux. Het circuleerde volop en werd vanuit het Latijn vertaald in onder andere het Middelengels.

Jos de Heer biedt een nieuwe vertaling van Guigo’s wonderschone geschrift. Hij voorziet het van zorgvuldige uitleg, schetst de monastieke spiritualiteit van Guigo en de twaalfde eeuw, en confronteert op uitdagende wijze deze spirituele levenswijze met de onze in een persoonlijk getinte zoektocht. Ook geeft hij praktische aanwijzingen voor de meditatieve lezing.

Ladder van de kloosterlingen nodigt uit tot aandachtig lezen én leven. Een basisgids voor ieder die de lectio divina wil leren kennen en in praktijk wil brengen.

Jos de Heer (1954), theoloog en predikant, is gespecialiseerd in het Nieuwe Testament en kenner van de spiritualiteit van de lectio divina.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Jos de Heer, Guigo Ii de Kartuizer
  • UitgeverijSkandalon Uitgeverij B.V.

Reviews

De ladder van de kloosterlingen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!