Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789082827163_front_cover
1 / 2

Reeks Filipijnse literatuur 3 - De revolutie (Hardback)

El Filibusterismo

Een aangrijpende en spannende roman over het verzet tegen de wrede kolonisator van de Filipijnen. Hoever ga je als elke poging tot hervorming gedoemd is te mislukken?

José Rizal | Nederlands | 328 pagina's
Kies je product:
37,50

Op voorraad

Binnen vijf werkdagen in huis

Veilig betalen met:

Het spannende vervolg op ‘Raak me niet aan! - Noli me tangere’.

In De revolutie gaat het verhaal verder, dertien jaar later.

Studenten in Manila zijn het slechte onderwijs zat en willen een school voor Spaanse les oprichten. Op het platteland komt een boer in opstand tegen de diefstal van zijn land door de plaatselijke monniken. Het broeit in het land met opstandelingen, slachtoffers van onderdrukking en uitbuiting. Een geheimzinnige, rijke juwelier manipuleert de gouverneur van het land, met een eigen agenda …

Wanneer komt het moment dat gewelddadig verzet is gerechtvaardigd, als elke poging tot hervorming is gedoemd te mislukken?

Een aangrijpende sociale roman, vol wrange humor. Maar ook een vurig politiek en maatschappelijk statement, over nationale identiteit, religie en fundamentele mensenrechten.

Waar Raak me niet aan! een aanklacht was tegen misstanden van de kerk op het platteland en een roep om hervormingen, is De revolutie een laatste, vreselijke waarschuwing en een oproep aan de jeugd.

José Rizal (1861-1896), nationale held van de Filipijnen, heeft met zijn boeken grote invloed gehad op de onafhankelijkheidsstrijd. Vanwege zijn aanklacht tegen het kolonialisme werd hij geëxecuteerd. Twee jaar na zijn dood viel het Spaanse bewind.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)José Rizal
  • Vertaler(s)Gerard Arp
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintArpenco

Reviews

De revolutie (Hardback)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Reeks Filipijnse literatuur