Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789044136357_front_cover
1 / 2

Afscheid voor kids (Hardback)

Creatief doe- en begeleidingsboek bij afscheid en verlies

Kathleen Mylle, Lore Vonck | Nederlands | 216 pagina's
61,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Een vriendschap loopt stuk, een huisdier gaat dood, een teleurstelling over een niet-behaald doel, verhuizen, een echtscheiding, een dierbare wordt ziek of overlijdt ... Voor een kind is verlies, zeker bij overlijden, vaak heel ingrijpend. Het roept vele vragen en gevoelens op, en het kind heeft nood aan ondersteuning, communicatie en ook waarheid. Alle situaties van afscheid, verlies en rouw delen een gemeenschappelijke behoefte aan het leren omgaan met je gevoelens, troost vinden, tot rust komen en je herinneringen een plaats geven. Dit creatieve doe- en begeleidingsboek is bedoeld voor volwassenen die kinderen willen ondersteunen in diverse situaties van afscheid nemen, verlies en rouw. Het boek bundelt zowel informatieve teksten voor de volwassene als verhelderende dialoogjes en informatie voor het kind. De figuurtjes Slak, Schildpad en de Vogels in de levensbomen gidsen je samen door het hele boek. Dankzij creatieve doe-opdrachten, het gebruik van sjablonen en reflectievragen wordt het kind uitgenodigd om zijn gevoelens te beleven, erover te praten en er creatief uiting aan te geven. Zo leert het met complexe gevoelens en situaties om te gaan en het verdriet een plaats te geven.

Dit praktisch begeleidingsinstrument is bedoeld voor ouders, familie, een voogd, leerkracht, hulpverlener of therapeut voor de begeleiding van één of meer kinderen vanaf 4 jaar. Alle sjablonen die in dit boek opgenomen zijn, kunnen ook gedownload worden op dl.garant-uitgevers.eu.

Kathleen Mylle is beeldend kunstenaar en leerkracht beeldende vorming in het kunstonderwijs.

Lore Vonck, coördinator Werkgroep Verder, is sociaal agoge en rouwtherapeute. Ze leidt Werkgroep Verder, een expertisecentrum in rouwverwerking dat specifiek instaat voor de zorg en opvang van nabestaanden na zelfdoding. Werkgroep Verder heeft als kernmissie te sensibiliseren, de thema's 'rouw' en 'zelfdoding' bespreekbaar te maken in onze samenleving en rouwmethodieken en hulpmiddelen te ontwikkelen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Kathleen Mylle, Lore Vonck
  • UitgeverijMaklu, Uitgever

Reviews

Afscheid voor kids (Hardback)
Schrijf als eerste een review!