Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461275196_front_cover
1 / 1

Een doodgewoon kabinet (E-book)

acht jaar Paars 1994-2002

Klaartje Peters | Nederlands | 376 pagina's
Kies je product:
24,90

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Bijna een eeuw lang waren Nederlandse coalitieregeringen afhankelijk van de medewerking van christelijke partijen. In 1994 bleek dat het anders kon. Dat jaar vormden PvdA, VVD en D66 het eerste paarse kabinet, onder leiding van minister-president Kok. Het was een bijzonder moment, al sprak Kok over ‘een doodgewoon kabinet’. Zijn eerste kabinet was in veel opzichten zeer succesvol, maar de euforie verdween tijdens Paars II. Mede door Pim Fortuyn kreeg Paars een negatieve klank, en de val van het kabinet in april 2002 leidde tot een dramatisch einde van acht jaar Paars.

Dit boek beschrijft hoe de paarse coalitie functioneerde. Uitgangspunt zijn de verhalen van de betrokken politici: Kok, Bolkestein, Dijkstal, Borst en vele anderen. Hierdoor ontstaat een prachtig portret van twee kabinetten die een bijzondere periode vormden in de politieke geschiedenis van Nederland.

Over de auteur(s):

Klaartje Peters (1969) schrijft over politiek en bestuur. Van haar hand verscheen eerder bij Uitgeverij Boom Verdeelde macht (1999), en Het opgeblazen bestuur (2007) over het Nederlandse provinciebestuur, dat flink veel stof deed opwaaien.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Klaartje Peters
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintUitgeverij Boom

Reviews

Een doodgewoon kabinet (E-book)
Schrijf als eerste een review!