Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Een andere moderniteit (Paperback)

Blaise Pascal over voelen, denken en liefhebben

Klaas Bom | Nederlands | 224 pagina's
Kies je product:
24,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Toegankelijke introductie op het veelzijdige denken van Pascal nodigt de lezer uit de dominante vooronderstellingen van onze tijd te bevragen

 

Blaise Pascal (1623-1662) was een geniaal wetenschapper, actief op tal van wetenschapsgebieden, van wiskunde tot theologie. Als grondlegger van de waarschijnlijkheidsrekening, uitvinder van de rekenmachine en onderzoeker van de natuur lijkt hij een typische vertegenwoordiger van de vroege moderniteit in het zeventiende-eeuwse Europa, die in het teken stond van wetenschap en rationaliteit. Maar in vele onbekende kleine traktaten, persoonlijke brieven en in zijn wereldberoemde Pensées ontwikkelde Pascal een alternatief voor het rationalisme dat in zijn tijd opkwam en dat het moderne wereldbeeld zou beheersen. In zijn alternatieve moderniteit staan liefde en gevoel centraal. Theoloog en filosoof Klaas Bom onderzoekt hoe Pascals nadruk op liefde en gevoel zich verhoudt tot de dominantie van de rede en het denken sinds de zeventiende eeuw.

 

Klaas Bom (1967) studeerde theologie en filosofie in Utrecht en Parijs en werkt momenteel als docent systematische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam en Groningen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Klaas Bom
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Een andere moderniteit (Paperback)
Schrijf als eerste een review!