Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Yoga volgens de Kashmir methode (Paperback)

Zoals onderwezen door Jean Klein

Koos Zondervan | Nederlands | 140 pagina's
22,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Zoals onderwezen door Jean Klein

Met zeer gedetailleerde beschrijvingen van de oefeningen

Dit boek is de enige volledige beschrijving van yoga in de Kashmir traditie in het Nederlands. Yogadocent Koos Zondervan heeft deze methode persoonlijk geleerd van advaita meester Jean Klein in de zeventiger en tachtiger jaren van de twintigste eeuw, en voor het eerst uitgegeven in boekvorm in 1996. Dat gebeurde in nauw overleg met Jean Klein, die deze traditie voor het eerst naar het Westen bracht. Deze uitgave is een herziene en verbeterde versie hiervan.

De in dit boek beschreven yogaleer is ingebed in de oude advaita traditie, de non-duale spirituele traditie van Kashmir die in het Westen vaak wordt aangeduid als ‘Kashmir Yoga’. Het accent ligt op het bewustworden en ontwikkelen van het energielichaam, dat een verbinding vormt tussen het fysieke lichaam en het “ware lichaam”, bestaande uit het astrale lichaam en het causale lichaam. Pas als dat gebeurt krijgen de klassieke yogahoudingen en oefeningen een sterke psychische en spirituele doorwerking en vormen ze een poort naar spiritueel leven.

Koos Zondervan onderwijst deze traditie al meer dan 40 jaar in verschillende yogacentra in Nederland. Zie www.kooszondervan.nl. Hij publiceerde in 2017 een boek over zijn ontmoetingen met Jean Klein: 'Jean Klein, sadguru; Kashmiryoga als spirituele weg'.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Koos Zondervan
  • UitgeverijPanta Rhei
  • ImprintUitgeverij Panta Rhei

Reviews

Yoga volgens de Kashmir methode (Paperback)
Schrijf als eerste een review!